Jeg har snekret en benk

Helt gratis! Og på en liten time. Den står ved siden av trappen ved inngangsdøren vår og er perfekt til morgenkaffe og ett par planter, illustrert med lavendelene som ikke blomstret i år.

Jeg har tidligere laget en lignende benk, når jeg bodde sammen med to venninner i Oslo. I sommer så jeg en perfekt dobbelpalle ved en container utenfor jobben og spurte om jeg kunne få ta den med meg hjem, det fikk jeg. Så nå har den lagt i veien utenfor døren i bortimot en måned før jeg forrige helg fikk satt meg selv i gir og laget den ferdig.

Jeg saget pallene i to biter på langs, tilpasset lengden litt, limte den sammen (med trelim) en del opp på den andre, og lot den tørke med press på (tunge blomsterpotter). Volia, ferdig! Den skal/bør nok males ettersom at treverket ikke er impregnert, og kanskje tilsetter jeg ett par skruer nå som limet er tørket. Så holder den enda bedre om den skal stå ute i høst og vinter, og det tror jeg den skal, for tenk så koselig med et par lykter og litt granbar opp på der før jul.

Pallen så altså slik ut før jeg begynte:

Jeg syns pallebenker er genialt fordi det er enkelt og som regel gratis! Hold bare øynene åpne and you shall find (palle).  Trikset er å sage pallene smalere, så blir det litt finere enn de helt typiske pallebordene og benkene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *