Jeg har laget en copycat versjon av Thaico retten til Jinx, og den ble skikkelig god. Ikke la deg skremme av litt lang ingrediensliste, den er laget (og spist) på 1-2-3.
Du trenger
400 gram svinekjøttdeig
2 ss majones
2 gulrot
2 stenger stangselleri
2 vårløk
1/2 pakke ruccola
1 potte koriander
1/2 potte mynte
3 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 ss finraspet ingefær
1 fedd hvitløk
1 ts chilli flak
1/2 lime
Begynn med å blande 2 ss majones med 1 ss soyasaus, sett i kjøleskapet til resten er ferdig.
Rasp ingefær og hvitløk, ha det i pannen sammen med svinekjøttdeigen og chilli flak, mens dette steker skjærer du opp grønnsakene.
Skjær stangselleri i tynne skiver, rasp gulrøttene. Grovhakk vårløk, mynte og koriander. Fordel grønnsakene i to skåler.
Nå er svinekjøttdeigen gjennomstekt og du kan tilsette 2 ss soya, 2 ss fiskesaus, 1/2 lime. La dette steke videre til alle sausene har trukket inn i kjøttet.
Ha det ferdigstekte kjøttet over grønnsaksbollene og topp med ønsket mengde soyamajones og Sriracha. Hvis du har kimchi tilgjengelig passer det ypperlig til det også. Server med lefser hvis du foretrekker det.
Dette så ut som et godt og enkelt nytt innslag på middagsrepertoaret!
Ja ikke sant? jeg føler på meg at dette blir en gjenganger hos meg hvertfall.