Perfekt uperfekt stue

Interiør, interiør. Jeg både elsker det og syns det er stress.

Jeg elsker å se hvordan folk har det og kan være skikkelig interiørspent når jeg skal på besøk til noen første gang og jeg sikler av hjemme-hos reportasjer som dette. Men, jeg blir stresset av å skulle vise frem hvordan jeg bor, fordi jeg føler at det er ikke perfekt nok. Samtidig skulle jeg ønske at flere hadde baller til å vise sine perfekte uperfekte hjem. For vi (som nasjon) bruker alt for mye penger på oppussing. Laminat, furu og fiskebeinstapet er som skjellsord å regne. Bare at furuen er på vei tilbake nå da, too bad soo sad gipsmafiaen. Om jeg ønsker å se perfekte uperfekte hjem så får jeg vel begynne med mitt eget.  Practise what you preach osv. Jeg bor i et hus (kommende renoveringsprosjekt?), ca. 80 år gammelt og tidligere bebodd av min oldemor, lite har blitt gjort siden den tid. Og i påvente av mulig renovering har ikke vi gjort så mye vi heller, bare det vi fant mest prekært.

Første rom ut i dette som kanskje blir en serie (er dere giret??) er stuen. Sofaen har vi arvet av mine foreldre, da de byttet ut sin. Lampen har jeg arvet av farmor og farfar, og jeg elsker den, sikkert fordi jeg husker så godt fra da jeg var yngre. Bordet kjøpte Andreas på salg på Bolia for lenge siden. Bildet heter Fjellturstein og er av Runi Langum, det gir meg en følelse av å cruise gjennom livet. Ellers er det rester etter søndagsfrokosten, en kanne kaffi, grapefrukt og litt brunost på gulvet. Lysestaken er kjøpt brukt for en slikk og ingenting.

‘To’ av Jannik Abel, gave fra han jeg opererer i tospann med, favorittbilde om dagen. Perfekt plassert slik at jeg ser opp på det når jeg ligger på sofaen og strikker.

Til høyre for sofaen finner vi en ovn, Octo Klebersteinsovn (steinene holder leeenge på varmen) kjøpt brukt på Finn og en vedkorg kjøpt på bruktmarked på Møhlenpris. Ved: Egenproduksjon.

Her er den andre delen av stuen. Stol fra Bolia, også et av Andreas sine bidrag til husholdningen. Lampe kjøpt på (80% salg!!) på Kode. Frank av Pushwagner, minner meg om min farfar som griller. Sjukt fin og detaljert tegning av Andreas sin søster (hei Astri) til høyre. Bøyer meg i støvet for at noen kan tegne så fint, det kan ikke jeg. Savn av Christine Vie nederst til venstre fra Blekk i Bergen (tips, tips) og en koselig mann med pipe nederst til høyre funnet på loftet hos mine foreldre. Skinnfellene er laget av Andreas sin mor og brukes hver gang vi drikker kaffi på trappen, derfor er det beleilig at de ligger fremme hele tiden og ikke i et skap.

Garn og hobbylageret i skapet der, arvet av mine foreldre, skapet altså. Garn og hobbylageret har jeg selv kurert over av mange år. Earth Stills IV av Jannik Abel til høyre, som jeg faktisk vant på mine forrige jobb, gode minner.

Stol kjøpt på brukthandel til, hva var det, 20 kr? Kjøpte to.

Stoler kjøpt på Finn til, hva var det, 100 kr? Kjøpte fire. Av en mann som renset og pusset geværet sitt da vi kom, hehe.

Veldig fornøyd med dette bordet, perfekt størrelse og fin treplate. Spisebord kjøpt på Finn til 600 kr, inkludert fire stoler, som står på kjøkkenet. Lysestaker og vaser er kjøpt brukt.

Det er altså furu på veggene og laminat på gulvet. Jeg elsker fargen på furuen, gulvet elsker jeg ikke like mye, særlig siden det nok ligger et fint tregulv under det. Men under det tregulvet er det en krypkjeller og det er derfor veldig gulvkaldt, så gulvet får ligge som det er. Ellers har vi samlet de fleste av bildene våre her, de gjorde seg godt på furuveggene og jeg er generelt fan av samle ting. Jeg har ikke tenkt så mye over at rommet er møblert hovedsaklig med brukt og arv før jeg ramset det opp nå. Det er vel fordi det ikke er et bevist valg, jeg bare syns Finn er gøyere enn Ikea.

 

Ellers er det fredag, og sykkel VM i Bergen. Og jeg syns bergenserne har levert varene altså, de bildene fra Fløyen på onsdag. Akk, god stemning!! Ha en deilig helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Sååå koselig!!! Har veldig lyst til å komme på besøk, asså. Det ser både kose-, barne-, og bruksvennlig ut, OG kult attpåtil. Kjenner meg veldig igjen i det der elsk/hat-forholdet til interiør. Elsker å meske meg med andres hjem både live og på nett/bok/magasin og vil så klart ha det fint og kult og perfekt (for meg og oss) hjemme også. Men perfekt uperfekt, altså. Tok endel tid å lande på en ny familiemåte å ha det på hjemme, men nå synes jeg at vi begynner å få det både kreativt og levende og koselig! Gleder meg til du kommer hit, og jeg kommer dit! 🙂

  • DET gleder jeg meg også til. Takk for det, kosevennlig stue er bra! Godt å høre at vi er flere i samme båt, og det tar tid å lande på et nytt sted. Hastverk kan fort bli lastverk hva gjelder innredning tror jeg, selv om jeg av og til blir så giret at jeg helst vil male med begge armene og ha sandpapir under tøflene, samtidig. Hehe. Kom på besøk snart!

 • Wow, dette var spennende! Føler dette var noe av det mest personlige her inne? Man får skikkelig inntrykk av en person igjennom interiøret altså! Synes det er en finfin stue, fin kombinasjon av oldemor sine vegger og stol fra bolia. Vi har altfor mye ikea hos oss. Elsker peisen og kunsten på veggen, det er det vi mangler hos oss nå, noe å fylle veggene med, bra med litt inspirasjon herifra 🙂

  • Sant det er gøy å se hvordan andre har det hjemme? Jeg og elsker det, litt fordi jeg liker inspirasjonen og litt fordi jeg er så nysgjerrig hehe

  • Så gøy at du likte det. Ja, interiør er veldig personlig, så det er litt skummelt å bjuda på. Men ikke så skummelt når reaksjonen er så fin. Takk for det! Hjemme-hos i SeogHør neste!

 • Dette likte jeg! Både ordene og interiøret 😉 Og jeg har det litt på samme måte. Jeg elsker interiør, men kan også la meg stresse av at ting skal være så «perfekt». I mange år gjorde jeg ikke det. Jeg innredet sånn som jeg ville ha det, og følte at det var både hjemmekoselig og fint nok. Og jeg elsker å se på interiør, både in real life, magasiner og på nettet. Få inspirasjon og oppdage nye ting. Men med på lasset der har det sneket seg inn en sånn liten «er-dette-bra-nok-tvil». Derfor syns jeg det er så fint å se hjemmene til folk som bare følger hjertet sitt, som innreder for seg selv og livet sitt (med bla. arvede møbler), og ikke bare for at det skal være tidsriktig, in, og se ut som et interiørmagasin. Nå er det litt sånn kryss i taket hvis man finner et hjem uten gråe vegger, Kähler-vaser og Kitchen Aid (jeg har en selv) 😀 Så dette var inspirerende!

  • Å, jeg er så enig hva gjelder det krysset i taket. Deilig å høre at vi er flere (som klarer å stå i mot Kähler)! Takk, så utrolig hyggelig å høre at du ble inspirert, nå ble jeg glad. Håper du drukner den tvilen i varm sjokolade og mesker deg i interiørinspo i høst <3