Return of the Formkake! Lemon poppyseed cake og lemon drizzle cake er blant mine favoritter, og her om dagen så jeg et bilde på Pinterest hvor noen hadde laget en lignende kake med pasjonsfrukt. Jeg fikk det ikke ut av hodet og måtte teste det, her er min (veldig enkle) versjon.
Du trenger:
225 gram sukker
225 gram mykt smør
4 egg
1 ts bakepulver
225 gram hvetemel
finrevet skall av 1 sitron
Til glasuren:
85 gram sukker
1 pasjonsfrukt
1 sitron
Slik gjør du
Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett et egg om gangen.
Bland inn mel, bakepulver og sitronskall.
Kle en brødform på ca 21 x 8cm med bakepapir og spa røren i.
Stek midt i ovnen på 165 grader i ca 50-60 min, sjekk med en pinn at kaken er gjennomstekt før du tar den ut.
Mens kaken avkjøles i formen blander du sammen alt til glasuren og varmer det opp til sukkeret er oppløst.
Prikk kaken med en pinn og hell glasuren over.
La kaken avkjøles helt i formen før du du tar den ut og serverer.
Jeg tok denne med på besøk til Farmor og den ble oppspist, det tolker jeg som et godt tegn.
Nam, den så skikkelig god ut ?
Jeg skal snart bake noe til deg også!