KAKAO

La oss snakke litt om kakao, eller når jeg skriver kakao mener jeg egentlig varm sjokolade. For det er jo egentlig ikke det samme. Uansett, sesongen er i gang for min del. Jeg er en periodedranker hva gjelder varm sjokolade, og nå er jeg inne i en god periode for å si det sånn. I fjor vinter snublet jeg over denne oppskriften fra Sverre Sætre. Meget god! Men på grunn av den litt omstendelige fremgangsmåten var kakaoen blitt litt kald når jeg var kommet til punktet: Hell i små kopper og jeg endte opp med istedenfor helle tilbake i kjelen og varme opp på nytt. Og slikt har en ikke tid til når en er en travel dame i sin beste alder (les: popper popcorn i kjelen ved siden av).

Så jeg har justert mesterkonditoren sin oppskrift til egne preferanser:

1 plate 70 % sjokolade

5 dl h-melk

1 teskje honning

Varm opp halvparten av melken, tilsett sjokolade og honning når melken er varm. Når sjokoladen har smeltet og blandingen er fløyelsmyk tilsetter du resten av melken og varmer opp til ønsket temperatur. Obs! Rør hele tiden.

God kakao-helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Kakao!!! Her kommer et helt sykt fakta: Før i tiden likte jeg ikke sjokolade! Det vil si at oppdaget kakao for et par år siden, etter å aldri ha likt det i hele mitt liv. Nå jobber jeg meg mot mørk sjokolade, det tar litt tid, men den med nok karamellbiter er god!
    Min favoritt-varm sjokolade er med dronningsjokolade! Ellers synes jeg god gammeldags kakao er godt, gjerne med biiittelitt chilli og en klatt med smør (hoho. Hemmelig triks?)
    God helg!!

    • Oh, smør (min favoritt!!) i kakao? Jummi, høres helt himmelsk ut. Skal teste det neste gang.

      Og det var en litt sjuk fakta ja. Men da har du jo mye sjokolade tilgode i livet, hehe. God helg til deg!