CRUMBLE

Forrige fredag var det kakao, og i dag (fredagen den trettende) er det crumble jeg vil lette mitt hjerte for.

Crumble, altså frukt og /eller bær (i dette eksempelet epler) i bunn toppet med smuldretopping. Kombinasjonen smør, havregryn og sukker er jo som tidligere nevnt en favoritt hos meg. Det å lage ting på slump er en annen favoritt hos meg, og jeg har opplevd at crumblene mine har blitt mindre vellykket i det siste; det har vært en tøff tid. Så det var på tide med et forbedringsprosjekt her i crumbleforeningen. Hovedproblemet ble fort identifisert: eplene måtte stekes lengre. Og toppingen trengte mer smør.

Så jeg har begynt å steke eplene i form en liten stund før jeg legger på toppingen og steker ferdig. Og det fungerer veldig bra.

Her kommer en sånn-sirkus oppskrift:

Kutt opp epler og legg i form, jeg brukte fire epler til formen på bildet, topp med to-tre ss smør, og litt sukker og kanel om du vil. Stek i ovnen i ca.20 minutter på ca 200 c, dekk gjerne formen med aluminiumsfolie.

Lag smuldretopping, mens eplene er i ovnen.

75 g smør, 1 dl mel, 1 dl havregryn, 0,4 dl sukker, bland alt sammen.

Ta eplene ut av ovnen, sjekk at de er blitt litt myk, bland inn en håndfull rosiner om du vil, topp med smuldretopping og stek i ovnen i 20 minutter til på ca.200 c. Ferdig når den er gylden og fin.

God fredag, bank i bordet, og god helg!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *