Koko etter kokos

Da var mandagen der igjen, helgene flyr og når de er ferdig lurer jeg på hva jeg egentlig har fått gjort. Det er som oftest ikke så mye og kan ikke skryte på meg en voldsom produktivitet denne helgen heller, men to gøye ting jeg har gjort er å henge opp nye spesialsydde gardiner på soverommet (så fornøyd!) og jeg har laget bounty. For et par år siden laget jeg det stadig vekk, men så gikk det litt i glemmeboken. Jeg elsker kokos og mørk sjokolade så den eneste grunnen til å ikke lage disse på jevnlig basis må jo være at jeg ikke klarer å begrense meg.

Du trenger :

  • 2 ss kokosolje
  • 80 gram kokossmør (jeg laget av kokosmasse)
  • 90 gram kokosmasse
  • den kremete delen av 1 boks kokosmelk (se tips)
  • 1 knivsodd vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ts steviapulver
  • 1 ss sukrin
  • 200 gram mørk sjokolade

Dersom du vil lage kokossmøret selv begynner du med det, ha 80 gram kokosmasse i en foodprossesor og kjør til det har begynner å slippe oljen og får nøttesnør konsistens.

Bland alle ingrdiensene i en kjele over lav varme og rør det godt sammen.

Hell over i form, jeg brukte isbitform i silikon, og sett i frysen ca 20 min.

Knekk bitene ut av formen og dypp i smeltet sjokolade. Her liker jeg å legge de på et fat dekket med plastfilm og sette i kjøleskapet eller i frysen til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar kaldt til de skal spises.

 

Tips! Kokosmelken skiller seg dersom du setter den kaldt et par timer før den skal brukes, da vil den kremete delen ligge øverst i boksen og kokosvannet nederst.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *