Grønnkål og svidde mandler

Da var det tid for vekkerklokke, jobb og for mye kaffe igjen (hei mandag). Er det flere enn meg som kjenner at det er litt tungt å komme inn i en god flow nå i mørketiden? På mange måter syns jeg høst er den fineste årstiden, men de siste ukene har det vært skikkelig vanskelig å stå opp tidlig og vanskelig å få gjort alt jeg har på planen. Lørdag morgen skulle jeg riste noen mandler i ovnen og lage nøttesmør (som hadde stått på planen noen uker), satt meg ned å bladde litt i avisen mens mandlene var i ovnen og der var de svidd.  Prøvde meg på mandelsmør allikevel, men det så mer ut som sjokoladepålegg på fargen og smakte ikke noe særlig.

På søndag derimot hadde jeg noe halv vissen grønnkål jeg ville bruke opp og hva er vel bedre enn grønnkålchips! I Aberdeen pleide jeg å kjøpe en god variant på Pret-a-manger, eller en enda bedre variant med kakao og kanel på helsekosten. Hjemme gjorde jeg det enkelt og helte litt olivenolje og urtesalt over kålen før jeg masserte det inn og hadde det i ovnen på 150 grader varmluft i ca 15 min. Ut kom crispy salt og deilig kål.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *