Tyske skiver med sjokolade og et hint av klementin

Håper alle nyter romjulstiden, enten på jobb eller med fri! Jeg har jobbet litt og tatt litt fri. Egentlig er jeg lite fan av å kaste bort fridager på romjulen men når det først ble sånn tenker jeg å nyte det. Bruke god tid på trening, gå på kafé, skrive lister og lage gøy mat. Før jul fikk jeg et stikk av dårlig samvittighet for manglende juleånd og juleforberedelser, så jeg fortet meg å finne frem julelyset, vannet sviblene og bakte en sort julekake. Tyske skiver med klementin og sjokolade, for som kjent blir alt bedre med litt sjokolade. Jeg hentet inspirasjon fra Sverre Sætres alternative julekaker og satte i gang. Dessverre hadde jeg glemt å kjøpe nytt bakepapir forrige gang det gikk tomt så bakingen måtte foregå over 2 dager, men ellers var det så lett som det kan bli.

Du trenger følgende

  • 150 gram mykt smør
  • 65 gram melis
  • 200 gram mel
  • finrevet skall av 1 klementin
  • 70% kokesjokolade (ca 70 gram)

Slik gjør du

Pisk smør og melis hvitt, dette går lettest om smøret har stått fremme noen timer. Ha i finrevet klementin skall og mel, bland godt. Rull deigen ut til en pølse og kle den i plastfolie, la ligge i kjøleskapet en times tid før du skjærer den i skiver og steker kakene på 175 grader midt i ovnen i ca 12 minutter. Nå kakene er avkjølt smelter du sjokolade og dypper de en etter en. La stivne på bakepapir i hvertfall 1 time før du har de over i en boks.

Tips! Dersom du syns det er styrete å dyppe kakene i smeltet sjokolade kan du grovhakke sjokoladen og ha den i deigen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *