Pizzatips

Pizza – livets beste matpakke. Matpakketips følger under med andre ord. Da jeg sist bakte pizza slo et meg at jeg har opparbeidet meg en god del pizzarutiner, her får du dem.

Jeg liker å lage fersk pizzasaus, jeg kjører simpelthen et par håndfuller ferske tomater i blender/stavmikser med litt olje, sukker, salt og pepper, og fersk basilikum om jeg skal flotte meg. Det blir en lett og frisk tomatsaus, ferdig i en fei. Jan Vardøe har en oppskrift med hermetiske tomater her, en god oppskrift på pizzadeig finnes på samme side. Om jeg har planlagt pizzafesten frem i tid liker jeg å ha bruke surdeig istedenfor gjær, ellers blir det bare gjær, eventuelt en kombo. Før jeg setter deigen til heving smører jeg den inn med et tynt lag olje, da er det som en lek å kjevle den ut. Jeg kjevler rett på bakepapir, forsteker bunnen på varm stekeplate og tar deretter på topping.

Om jeg skal lage hvit pizza liker jeg å bruke snøfrisk som saus, lett som en plett. Gjerne i kombinasjon med topping som syltynn squash (ostehøvel der) og bacon, eller noe blåmugg.

Kjøttboller er en høydare på pizza, jeg blander en pakke karbonadedeig med et egg og ønsket krydderier (ofte bare salt og pepper) og legger kjøttbollene på pizzaen rå, da blir de perfekt stekt og ikke tørr.

Og Kapers! Kapers er veldig godt på pizza.

En gang sa noen til meg at Norvegia er Norges mozzarella, det må jeg si meg uenig i. Mozzarella er mozzarella, og god mozzarella er himmelen. Jeg syns en av dem de har på Meny (rød pakke) er ganske så ålreit.

God pizza!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Altså PIZZA! Jeg elsker å spise pizza, og ELSKER å lage pizza! Det er kanskje min favoritting å lage selvom det et litt stress med deig og sånn. Jeg kjøpte pizzastein for flere år siden og det er den kjøkkentingen jeg har som utgjør størst forskjell av alt (kjøp det!). Nå er det sånn av samboeren min ikke kan spise så mye ost etter han ble syk, og det er sååå kjipt. Men jeg benytter anledningen til pizza hver gang jeg er alene!

    • Oh, pizzastein, det er verdt det altså? Jeg noterer meg det bak øret, det er den avveiingen mellom alt det kjøkkenutstyret som er gøy å ha og god plass i kjøkkenskapet. Jeg smakte forresten en gang en pizza med raspet squash istedenfor ost, det var ganske godt 🙂