Knekkebrød og lørdagsfrokost

Etter å ha tenkt på det i et par uker har jeg endelig bakt knekkebrød igjen. Jeg tok det jeg hadde i skapene og gikk for en helt ordinær variant. Hvis jeg skal flotte meg litt liker jeg å ha finhakkede valnøtter i røren, men nå er det januar og tid for å tømme skapene. Valnøtt varianten tar vi en annen gang. Knekkebrødene hadde jeg til lørdagsfrokost sammen med både ridderost (gammel favoritt) og Valdres ost laget på Stølsmelk (ny favoritt) toppet med fiken og melon marmelade fra Oliviers. I koppen hadde jeg Chaplon, grønn perletè fra Colonialen.

Ingredienser: 

  • 2,5 dl havremel
  • 3 dl sammalt hvetemel
  • 2 dl finmalt hvetemel
  • 1 ss chiafrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • en klype salt
  • 6 dl vann

Bland alt sammen i en bolle til det har konsistens som en grøt. Hell røren over på 2 bakebrett og bre utover med en slikkepott. Lag knekkebrødene så tynne som mulig, men uten hull. Sett begge brettene  i ovnen på 160 grader, etter ca 20 minutter tar du de ut og skjærer opp i passende ruter, sett så inn igjen og stek videre i ca 45 minutter. Sjekk om de er ferdig «tørket» før du tar de ut. Jeg liker å servere med ost og fikensyltetøy til en deilig kopp kaffe.

  • havremel får jeg ved å kjøre havregryn i foodprossesor eller blender.
  • jeg syns knekkebrødene er gode når de er en anelse brent, hvis du og liker det kan de stå litt lenger i ovnen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *