Bokhvetemüsli

Vi lever! Charlotte har reist til Australia i tre uker for nettopp å leve livet. Jeg er inne i oppussingsboblen min, høy på malingslukt og følelsen av å koble lampene mine selv.

Men spise må man, for eksempel bokhvetemüsli. Det deilige med bokhvete i müsli er at muslien blir så sprø og god.

Bokhveten må legges i bløt eller kokes før man bruker den, jeg pleier å legge den i bløt i alt fra et par timer opp til et døgn, hva som passer timeplanen din. Deretter tørker jeg den litt i ovnen (før jeg blander den med resten av müsliingrediensene) på en bakepapirkledd plate i ovnen på 150 c i ca en halv time.

Jeg blander så den tørkede bokhveten med det jeg har for hånden, i dette tilfellet ble det havregryn, kokos og sesamfrø. Blandingsforholdet er helt opp til deg. I en kjele smelter jeg 2 ss kokosfett og 1 ss honning, har i 1 ts kanel, når blandingen er flytende heller jeg den over müsliblandingen og blander godt. Stek på en bakepapirkledd plate i ovnen på 150 c i ca en halv time. Det lukter himmelsk. Hold et øye med ovnen så det ikke blir svidd. Ta ut av ovnen og bland i tørket frukt om du vil. Ha på glass når müslien er avkjølt.

GOD søndag, og morsdag og fastelavn. <3

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *