Hagedilla

Jeg har tilbrakt de to siste ukene med å kjøre trillebår, plante plen, sette opp plantekasser, klippe bærbusker, fjerne 100 (?) gullregn busker, plante druer, så blomsterfrø (kornblomst, blomkarse, ringblomst – alle spiselige), flytte en rosebusk og se på hageprogrammer på kveldstid. Her kan jeg anbefale Hagen min på NRK og Big dreams, small spaces på Netflix -sistnevnte med Monty Don en hagekjendis i Storbritannia som alle damene blir fnisete av.

Jeg tror det er litt sånn jeg er, at jeg går inn i prosjektet med hud og hår, og går ut igjen med utrolig mye skitt under neglene. Det gjør jo at det blir effektivt, men intensivt og jeg glemmer at det finnes et liv der ute i sivilisasjonen hvor de har cappuccino, rene klær og en tebrødjournal.

Jeg er langt fra en hageguru, jeg bare stoler på magefølelsen, råd fra rutinerte foreldre, hardt arbeid og læringskurven. Så nå er snart (etter en ettermiddagsøkt i dag) hagen på grimstad klar for vår. Da tar jeg meg en liten pause og vender snuta mot prosjekt balkongen i byen. Jeg bor jo fortsatt i byen, men jeg holder det gamle huset på Grimstad ved like og hagen fin, for drømmen er jo å renovere det en gang og flytte tilbake.

Men på balkongen i byen, der skal jeg sikre noen før- og etter-bilder. Med vårsolen kommer ny prosjektånd og arbeidslyst, og den skal man benytte seg av. Ha det fint så lenge!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Så digg! Å være skikkelig sliten og skitten etter ordentlig arbeid er jo en helt egen følelse? Noe helt annet enn følelsen av å ha sittet på dataen en hel dag! (Eller sjekket facebook)
  Gleder meg til å se bilder!

  • JA, det er skikkelig deilig. Kroppen liker det. Jeg gleder meg til å se mer om dyrkingen din, mine spireprosjekter har ikke gjort det så godt så langt.

  • Kan ikke sagt meg mer enig – spesielt på punktet med at man scroller bort livet sitt (mine ord)!

   Jeg kniste litt av beskrivelsen av Monty Don; spot on, altså! Jeg så på en episode med han her en dag hvor begge jentene mine sov samtidig (ja, jeg fortjener en pokal for det!) og det var så terapeutisk; jeg så episoden om sansehagen til de unge foreldrene og grønnsakshagen foran huset. Satt på Finn samtidig og lette etter et oppussingsobjekt med hage.

   Gleder meg OGSÅ til bilder av dette fremover:)

   • Ja, den episoden har jeg også sett. Den var så fin. Det er så mye bra folk i verden!

    Takk! Jeg lover bilder 🙂