Balkongen: før og etter

Voilà!

Mandagskaramell. Første fase av balkongprosjektet er ferdig. Her er ikke før-bildene så spennende, balkongen var bare helt tom og hvit fra før. Et ypperlig blankt lerret. Jeg har malt skilleveggen i Savanna Sunset, det var det jeg hadde stående. Det er jo innendørsmaling, men balkongen er så godt som helt innebygget og jeg er ikke fremmed for å bytte farge neste år dersom det ikke holder så bra.

Jeg skriver første fase fordi jeg pønsker på å ta vekk treplattingen og legge fliser, fordi jeg forrige uke forvillet meg inn på et flisesalg og før jeg viste ordet av det hadde jeg kjøpt 8 kvm med små grønn-blå fliser. Yolo.

Sofaen fikk jeg av noen som ville gi den vekk på Finn. Takk snille folk. Jeg elsker den. Sitteputen var i god stand og har fått nytt trekk av en gammel duk jeg har kjøpt til 20 kr en gang. Bordet er en skohylle som jeg fikk med meg fra gjenbrukstasjonen i vinter, som jeg har malt i samme farge som veggen. Kanskje jeg bytter den ut med et lite rundt bord om jeg snubler over det? Kanskje ikke?

Terrassekassene er litt arv, og litt fra Søstrene Grene. Fordi det er lite sol på den overbygde terrasse så har jeg foreløpig gått for eføy, pletter og kløver.

En arvet potte og en fra Hageland.

Loppemarkedsfunn til ti kroner.

Når det er særlig fint vær så flytter også denne kompisen ut fra stuen, mitt første og hittil eneste designmøbel kjøp, Acapulco stolen. Den har fulgt meg i snart syv år, forutenom da jeg bodde i Oslo, da var den på kost og losji hos min søster. Nå er vi gjenforent. 

Blodrips fra Grimstad og fat fra loppemarked. Planene var egentlig å knuse disse fatene og bruke dem som fliser på noen heller jeg har støpt i betong. Men så passet de jo så utrolig godt på terrassen, så jeg vet ikke lenger om jeg klarer å heve hammeren.

Plantesesongen er jo knapt i gang, så jeg har noen tomme potter som venter på mynte, gressløk, blomkarse og kornblomst og annet som er under spiring.

God mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Altså, sagt det før og sier det igjen! Så fin og inspirerende <3 Jeg driver selv med prosjekt balkong, da jeg føler jeg ikke fikk helt til det jeg ville i fjor. Vår balkong er jo bygget i 2009 og jeg synes den er så grå og industriell, nå har jeg kjøpt masse forskjellige potter og har tusen planter på gang. Neste steg blir noen fine puter tror jeg.
    Er så inspirert av "gøttsen" din, eller ståpåvilja eller hva jeg skal si, bare kjøper noen fliser liksom. Jeg blir helt stressa bare av å tenke på det, hadde jeg aldri fått til (eller bare aldri turt å prøve). Hurra for deg og balkongen!

    • Du som er en businesseier og en spireguru, du kan få til alt! Jeg ser med store øyne på plantene dine, nesten alle mine spireprosjekter har gått i dass i år. Men det er en læringsprosess. Jeg prøver litt sånn krampaktig nå med de siste restene med frø, hvis ikke det går, så blir det bare blomster i år. Hehe. Takk for fine ord!

  • ÅÅåå så fint! Elsker sofaen og de hengende plantene. Heldige dere litt lenger sør som kan starte sesongen litt tidligere 😉 Det klør i fingrene etter å fikse «hagen min» som jeg kaller den for. Men akkurat nå snør det faktisk her hos oss(!) Så vårstemningen er å finne på Tebrødjournalen 😉

    • Tusen takk Ida. Og herre min hatt, dere fortjener en medalje der oppe i nord. Jeg var veldig klar til å ta i mot våren når den kom hit. Håper, håper den snart kommer til dere, for jeg gleder meg til å se alle blomstene dine.