Austevoll


Bekkjarvik Gjestgiveri

En aldri så liten miniferie fant sted i helgen, og boy’o’boy var det deilig. Vi var på Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll fra lørdag til søndag. Jeg er best på å gi vekk gaver som jeg egentlig ønsker meg selv, så derfor fikk Andreas et opphold her i bursdagsgave, heldigvis var han veldig fornøyd med det. Bekkjarvik Gjestgiveri er kjent for veldig god mat og fin beliggenhet ved sjøen.

Det er ikke til å stikke under en stol, eller kanskje bare stikk det under en stol for ingen av hotellets gjester finner det der, at vi trekker aldersgjennomsnittet ned når vi besøker gjestgiveri og lignende i Norges land. I ført aurland sko og hjemmestrikket genser mens jeg berømmer den hjemmelagede leverposteien spurte jeg min reisekamerat – du skulle ikke ønske at vi dro til ibiza og sånn da? ravet litt mer? Så ser vi på hverandre og ler, fordi vi er old, old, very old at heart.  Et av de koseligste minnene fra i fjor sommer var da vi så på fotball EM, strikket og drakk rødvin sammen med det pensjonerte venneparet som vi ble kjent med på Dønnes gård, et gårdspensjonat på helgelandskysten.

Tilbake til Bekkjarvik. Vi spiste makroner på terrassen, tok en middagslur og spiste en veldig, veldig god middag på lørdag. Jeg liker det best når maten er skikkelig god og litt gøy, men ikke for fancy. Og der infridde Gjestgiveriet, med kamskjell ravioli, sei, lysing, sjukt godt lam og sjokoladekake med tindvedsorbet. Nam, nam, nam. Vet ikke hva mer jeg skal si, det var rett og slett bare digg. Vi gikk på tur på Kongsen, så på blomster i parken, badet i sjøen og spiste hamburger på bryggen før vi dro hjem på søndag. Og frokosten på gjestgiveriet var bra, hjemmelaget leverpostei som sagt, ordentlig god eggerøre, hjemmelaget knekkebrød og vafler med seterrømme, akkurat slik jeg liker det.

Fordi vi hadde ferie (altfor) tidlig i år har vi jobbet hele juni og juli, og en helgetur smakte derfor som en pasjonsfruktmakron gjør, veldig godt. Noterer meg bak øret at utflukter fra lørdag-søndag på fine plasser omkring Bergen er noe jeg vil gjøre mye, mye mer av. Når en drar avgårde først lørdagsformiddag så får en tid til det en trenger å gjøre hjemme før en drar (ja, klesvask, det er deg jeg sikter til), og betaler kun for en overnatting. Vinn-vinn.