Bergen og omegn


Bergen med Charlotte

Din Bergenshistorie:

Jeg er født og oppvokst i Bergen og har stort sett bodd her hele livet med et par korte avbrekk. Ett år på utveksling i Wales (sammen med Sophie) og ett år med jobb i Aberdeen. Syns Bergen er ganske ålreit og passe stort, men kjenner med jevne mellomrom på at jeg har lyst til å prøve noe annet.

Favorittkafè?

-Drommedar for kaffe, men ville styrt unna den for all fast føde. Ellers er jeg stor fan av Colonialen, surdeigsbrødet der er ut av denne verden.

Favorittbutikk?

-jeg er dessverre svak for både Fresh Pepper og Filippa K, de har så mye fint begge to. Litt stive priser har de og, men jeg pleier å rettferdiggjøre det siden jeg handler relativt lite klær og bruker det jeg har ganske mye på repeat.

Favorittlunsjsted?

-Er veldig glad i smakverket jeg, på tross av alle barnevognene. Eggs benedictene er så gode at jeg sikler bare jeg tenker på de.

Favorittblomsterbutikk?

-Tone Blomst! men er veldig fan av rosemiks til 50kr hos Mestergrønn også hehe

Beste burger?

-Bien snackbar har en ekstremt god om enn litt liten burger. Gleder meg allerede til neste gang jeg skal spise den, tar meg ofte i å planlegge om jeg skal gå for 2 x burger eller burger + pommerfrites.

Favoritt turløype?

-Jeg går nok oftest tur rundt Store Lungegårdsvann, men syns egentlig at Ulriken er helt genialt. Det er relativt lett å komme seg til og gir meg følelsen av å være skikkelig på fjellet.

Favoritt restaurant?

-Bare Vestland! har for så vidt bare vært der en gang, men har store planer om å gå igjen snart.

Beste Høsttips?

-Bruk mørketiden som en god unnskylding til å unne deg et dyrt duftlys, lag deilige gryter og supper og gå ut på tur uansett vær.


Bergen med Charlotte

Din bergenhistorie: Jeg er født og oppvokst her, og sett bort i fra ett år med utveksling til Wales bodde jeg i Bergen helt frem til jeg var ferdig på videregående. Deretter tok jeg meg en svipptur til Oslo (og Esmod), før jeg tok et par måneder i Mexico. Etter det bodde jeg i Bergen mens jeg tok mastergraden min, før jeg igjen flyttet til Oslo og var der 2,5 år. Like før nyttår 2016 flyttet jeg tilbake igjen til Bergen. Det er vel ikke sikkert at jeg blir her alle resterende år av mitt liv, men det er her jeg vil bygge (les:renovere) og det er her jeg vil bo. Det er bare den kompliserende faktoren at jeg har slått meg i hop med en nordlending. Men la oss glemme det et øyeblikk og dykke ned i alt det deilige Bergen har å by på.

Favorittkafé: Blom – Deilig kaffi og croissanter her, og yoghurt med müsli. Sandwich, toast, salat er helt på det jevne. Tidligere var jeg kaféens nærmeste nabo og har derfor rundet menyen. Prøv bringebærnektaren! Personalet er supertrivelig.

Favorittlunsjsted: Kan jeg si brunsj? Nobel Bopel i så tilfelle. Ellers er jeg ikke fremmed for et rundstykke fra Godt Brød med mye pålegg.

Beste restaurant: Dette er vanskelig syns jeg, kanskje Bare Vestland? Munken Bistro er heller ikke dum. Lysverket heller ikke, men det er liksom en annen liga.

Beste hverdagsmiddag/take away: Allehjørnet thai – prøv salatene her (litt sterk, men åh, så god).

Beste klesbutikk: Lot333.

Beste bruktbutikk: ABC gjenbruk i Fyllingsdalen, uten tvil.

Beste garnbutikken: Strikkelykke.

Rusleturløype: Sandviken – Koengen – Bryggen – Nordnes og lille Markeveien tilbake igjen.

Høsttips: Fløyen + varm kakao fra Godt Brød (50-50 mørk og lys sjokolade der).

Beste gavebutikk: Røst på bryggen har alltid mye fint og Blekk i øvregaten har mye bra print og kort.

Beste fjell: Løvstakken, fin sti, passelig tur, bra utsikt (se bildet) og du kan gå over fjellet og spise pizza Venezia eller middag på Bien alt ettersom.

Beste museum: Kode 1-2-3-4.

Beste helgeaktivitet: Brunsj på Nobel Bopel og kubb i Nygårdsparken.

Ditt aller beste bergenstips: Bergen er liten nok til at du lett kan rusle byen rundt.