Spisesteder i Bergen


Ácido

Øvre Ole Bulls plass 5, 5012 Bergen

Gjett hvem som var ute å spiste forrige uke, det var meg det! Testet Ácido og det var slettes ingen dum ide. Konseptet er Peruvianske deleretter med hovedvekt på ceviche men også et utvalg kjøtt og vegetarretter.
Vi var heldig med været, så satt oss på uteserveringen og så på folk mens vi spiste skikkelig god mat.

Ceviche av hvit fisk med løk, lime, koriander, søtpotet og chilli.

Ceviche av laks med ananas, agurk, løk,tomat, lime, koriander og chilli.

Quinoa med sjøgress avocado og redikk.

Taco med biff, rødkål, syltet løk, salsa verde maiskrem og koriander

Alle rettene hadde klare rene smaker og føltes veldig friskt. Det er ikke ofte jeg føler meg sunn på restaurant, men her var det nære på. Jeg var spesielt fan av ceviche med hvit fisk. Den var akkurat passe sur og perfekt spicy. Taco med biff var ikke dum den heller og var kanskje den av rettene som mettet mest.

Tro et eller ei, men jeg hadde god plass til dessert og gikk for Churros med is og dulce de leche. Her ble jeg så ivrig at jeg nesten glemte å fotografere.

Deilige churros med kanel og sukker og vaniljeis av god kvalitet toppet med dulce de leche. Det ble ikke servert i den største porsjonen, men det var kanskje like greit med tanke på at det var midt i uken.


Bare Vestland

Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Vestlandstapas: skikkelige digge småretter, med mye lokale råvarer. Avbildet ser du surdeigsbrød og løpstikkesmør og amen to that, godt brød og smør mens man venter på maten løfter liksom hele restaurantopplevelsen, i allefall for en som elsker brød og smør.

Jeg spiste øl og kjøttgryte der – åh, så god. Ble inspirert til å lage noe lignende selv. I tillegg spiste jeg noen ovnsbakte grønnsaker med dressing og salat, også veldig veldig godt! Dette er absolutt en ny favorittrestaurant, ujålete og koselig med skikkelig bra mat.


Dwell

Sparebanksgaten2, 5017 Bergen

På lørdag var journalen ute og testet Dwell. Et litt alternativt sted med hippievibes som serverer både kjøtt, vegetar og veganretter. Bra utvalg av gøye drikker har de også. Vi kom rundt lunsjtid og kunne velge fritt mellom vindusbord og loungebespisning. Det ble vinduet i godt selskap av agurk og tomatplanter. Det var lunsjmenyen som gjaldt når vi kom, men den hadde til gjengjeld alt man trenger fra eggeretter og supper til pulled pork. Vi kastet noen relativt lange blikk bort på nabobordet hvor det ble inntatt en pulled pork sandwich  som så helt himmelsk ut. Journalen gikk derimot unisont for vegetar ramen og den var helt OK. Kraften var god, men et posjert egg var så vidt emulgert nok til at det holdt sammen (jeg foretrekker hviten helt gjennomkokt) og de kunne vært rausere med både grønnsaker og nudler.

Til å drikke derimot bestilte jeg en ginger lemonade, den skulle være alkalisk og bra for både det ene og det andre. Virkningen er jeg usikker på, men den smakte godt og var ikke for søt på tross av det knallrosa utseende. Sophie bestilte ferskpresset granateple med kullsyrevann, og her var de dessverre tom for granateple så ble blåbær i stedet. Litt tamt, men god.

Ellers på menyen hadde de både matcha te og golden milk (turmeric latte). Matcha har jeg lite til overs for og syns smaker mest som kokevannet til torsk, men golden milk skal jeg absolutt teste neste gang.  For på tross av en halvlunken opplevelse blir det nok flere besøk til Dwell.

På plakater rundt omkring ble det meldt om diverse events på kveldstid, blant annet shamanic drum session, så her er noe for enhver smak! Prisene er det heller ikke noe å si på med rett over hundrelappen for en lunsjrett.


Møllendal Fetevare

Møllendalsveien 68D, 5009 Bergen

Det har kommet en ny favoritt til byen. Vel tok det litt tid før jeg kom meg dit, men siden har jeg rent ned døren. Første gang jeg var på Møllendal Fetevare spiste jeg julesmørbrød; deilig surdeigsbrød, raust med pålegg, god kaffi og trivelig personale. Andre gangen jeg var der spiste jeg steambun med ribbe, svingodt, og brownies, enda mer himmelsk, og hold på hatten, enda triveligere personale denne gangen. Møllendal har litt av alt, godsaker til å kjøpe med seg hjem, lunsj, litt boller og kaker og pizza med mer til kvelds. I tillegg er det veldig koselig der, fantastisk personale, og det er kanskje det som gjør at de for min del hever seg over sine fetevarekonkurrenter her i Bergen. Uten å nevne noen navn så finnes det steder med surt personale og gode spekepølser.

Heldigvis for meg blir jeg snart nesten nabo med Møllendal Fetevare og med det erklærer jeg kaféåret 2018 for åpnet.


TempoTempo

Domkirkegaten 6A, 5017 Bergen

Etter å ha manglet litt på pizzafronten har Bergen plutselig trukket det ene pizzastedet etter det andre opp av hatten. Og jeg klager ikke, som den pizzaelsker jeg er. Om enn en litt kresen pizzaelsker, jeg syns nemlig at den pizzaen jeg lager selv med surdeigsbunn og fersk tomatsaus er nok så deilig, og med en søster som griller pizzaen perfekt på en stein på grillen og en svigerfamile med vedfyrt steinovn, så er jeg også bortskjemt utom hus.

For min del falt pizzaen på TempoTempo litt i gjennom. Bunnen var tynn og sprø, men nesten for tynn, jeg fikk ikke følelsen av bunnen var laget av en deilig deig, men mer en flattbrødvariant. Vi testet både rød og hvit pizza, og menyen var enkel og fin; rød eller hvit variant og velg mellom pepperoni, chorizo, bacon, parma eller vegetar. Jeg syns enkle menyer er gull. Vi gikk for rød bacon og hvit parma, rød bacon var best. Tomatsausen var god og baconet var perfekt. Den hvite sausen var litt rar og minnet meg klassikeren holidaydipp, jeg tror det var en ostesaus krydret med paprika og løk? Parmaskinken var god og begge pizzaen var toppet med litt grønt, og det er jo alltid deilig, særlig når det er assortert grønt og ikke bare ruccola.

TempoTempo er nok er mer en bar som har pizza enn en pizzarestaurant som har øl, og til det er pizzaen grei. Men jeg drar nok ikke hit igjen utelukkende for å spise pizza. Men skålen med oliven som vi kjøpte ved siden av var veldig god, så det er mulig jeg kommer tilbake etter den. Lokalet er stort, pusset opp etter dagens shabby-chic og innredet mer for å være bar og utested enn restaurant. Musikken var høyere enn hva tante påsan normalt foretrekker til middagen.

TempoTempo er etter hva jeg har hørt startet av de samme driver Ferdinand på Engen? Og jeg husker gleden da vi en gang vi tok et glass på Ferdinand på Engen så at de hadde pizza på tavlen der. Pizzaen laget de i hva som så ut som verden minste kott, og den var rykende fersk og deilig og jeg husker at jeg syns hele opplevelsen var helt fantastisk. Pizzaen på TempoTempo stammer nok herifra tipper jeg, men forventningene blir litt høyere når man hører at det har åpnet et nytt pizzasted, enn når man bare helt tilfeldigvis får rykende varm pizza til kvelds.


Vinyl Bar

Kong Oscars gate 8, 5017 Bergen

Charlotte og jeg besøkte Vinyl bar etter jobb for en tid tilbake, men glemte rett og slett å skrive matrapport, omg! Det er som om det ikke har skjedd. Men det skjedde, vi spiste sliders, drakk farris og snakket om livet.

Og slidersene, som altså er mini-hamburgere, var god! Vi spiste to hver, og gikk (som vi pleier, se her og her) for det samme, ulikt de fleste matanmeldere, men så er vi jo heller ikke matanmeldere, bare bestevenner som helst liker å spise det samme. Vi gikk for en klassisk slider og en med blåmugg og karamellisert løk. Den klassiske var definitivt best, med en deilig dressing og ellers standard og god hamburgertopping. Selve burgereren smakte hjemmelaget og godt av ordentlig kjøtt. Pommes frites var heller ikke dumt! Det som er brilliant med Vinyl bar, er muligheten til å spise litt (en slider), litt mer (to slider), en solid middag (tre slider) osv. Det gjør dette til et fint sted å treffes for eksempel etter jobb, for av og til vil man jo bare ha seg en liten snack og ikke en full middag.